Jun 29, 2009

Πακιστάν: Ζευγάρι νεονύμφων δολοφονήθηκε από τους συγγενείς της νύφης, οι οποίοι δεν ενέκριναν το γάμο

Χωρικοί ντυμένοι ως αστυνομικοί σκότωσαν σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν ένα νεαρό ζευγάρι και τους συγγενείς του γαμπρού, επειδή η οικογένεια της νύφης δεν είχε δώσει την έγκρισή της για το γάμο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η νεαρή γυναίκα, ηλικίας 18 ή 19 ετών, το είχε σκάσει από το σπίτι της στην περιοχή Μαρντάν, όπου ο πληθυσμός είναι πολύ συντηρητικός, για να παντρευτεί έναν άντρα που ζούσε στη γειτονική περιοχή της Σαρσάντα.
Σήμερα, δεκάδες συγγενείς της νύφης, φορώντας στολές αστυνομικών, εισέβαλαν στο σπίτι του γαμπρού, ηλικίας 29 ή 30 ετών, σκότωσαν τον ίδιο και τη γυναίκα του, αλλά και τους γονείς και την αδερφή του.
Τα λεγόμενα εγκλήματα τιμής που σχετίζονται με γάμους για τους οποίους οι γονείς δεν έχουν δώσει έγκριση είναι σχετικά συχνά στο Πακιστάν και, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάθε χρόνο πέφτουν θύματα εκατοντάδες γυναίκες.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το μεγαλύτερο ποσοστό των φόνων αυτών δεν δημοσιοποιούνται ποτέ και, ακόμη και αν τα καταγγείλουν, οι δράστες σπάνια τιμωρούνται.

No comments: