Jun 17, 2009

Η κατάχρηση αλκοόλ σκοτώνει κάθε χρόνο στη Ρωσία μισό εκατομμύριο ανθρώπους

Η κατάχρηση αλκοόλ σκοτώνει κάθε χρόνο στη Ρωσία μισό εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ κόβει ένα μεγάλο μέρος του προσδόκιμου ζωής των ανδρών, βεβαιώνει μία έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Μόσχα.
Η κατάχρηση αλκοόλ προκαλεί κάθε χρόνο τον πρόωρο θάνατο περίπου 500.000 ανθρώπων στη Ρωσία, αναφέρει η έκθεση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Στην ίδια έκθεση, που φέρει τον τίτλο "Κατάχρηση αλκοόλ στη Ρωσία: κοινωνικο-οικονομικέςε συνέπειες και μέτρα για την καταπολέμησή της", τονίζεται ότι "η επιδημία του αλκοολισμού στη Ρωσία συμπεραίνεται από το γεγονός ότι η θνησιμότητα των ανδρών που ζουν σε συνθήκες ελευθερίας είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ανδρών της ίδιας ηλικίας που βρίσκονται στη φυλακή".

Η κατάχρηση αλκοόλ, αναφέρει ακόμα η έκθεση, ενοχοποιείται και στη μεγάλη πλειοψηφία των εγκλημάτων: "Περίπου το 80% των δραστών είναι μεθυσμένοι όταν διαπράττουν εγκλήματα κατά της ζωής.
¨Ενα 40% περίπου των αυτοκτονιών πραγματοποιούνται σε κατάσταση μέθης", προσθέτει η έκθεση.

Δεινοί στην κατανάλωση της βότκας, οι Ρώσοι έχουν ένα προσδόκιμο ζωής ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα μιας βιομηχανικής χώρας: 59 χρόνια για τους άνδρες και 72 για τις γυναίκες, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007 από τη βρετανική ιατρική επιθεώρηση Λάνσετ.
Ο πληθυσμός της Ρωσίας αριθμεί περίπου 140 εκατομμύρια ανθρώπους.

No comments: