Mar 15, 2010

Αγγλία: Σκέψεις για καθιέρωση ανώτατης αμοιβής για τους ποδοσφαιριστές

Την καθιέρωση «οροφής» στις αμοιβές που μία ομάδα μπορεί να καταβάλλει στους επαγγελματίες παίκτες της εξετάζουν στη Βρετανία, όπως προκύπτει από τη δήλωση του τέως προέδρου της Ποδοσφαιρικής Λίγκας, Μπράιαν Μοϊνι.
Ο 60χρονος Μοϊνι, ο οποίος μόλις την Παρασκευή παρέδωσε στον επιχειρηματία Γκρεγκ Κλαρκ τα καθήκοντα του προέδρου της Λίγκας, τα οποία ασκούσε επί 7 χρόνια, πιστεύει ότι το παρόν οικονομικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο για τις ομάδες στη λίγκα εκτός της πρέμιερσιπ.
«Το επιχειρηματικό μοντέλο του επαγγελματικού αθλητισμού σε αυτήν τη χώρα δεν αποδίδει, έχει χρεοκοπήσει και αυτό το βλέπετε στις διοικήσεις, αλλά και στο σύνολο της δραστηριότητας του» είπε ο Μοϊνι.
Μιλώντας στο BBC, ο Μοϊνι είπε ότι μια «οροφή» στους μισθούς σε όλη τη λίγκα, δηλαδή από την Τσάμπιονσιπ (Β΄ κατηγορία) μέχρι τη Δ΄ κατηγορία θα σταματούσε τα διαρκώς ανερχόμενα χρέη.
«Υπάρχουν ορισμένες ομάδες που πληρώνουν το 85% των εσόδων τους σε μισθούς, δεν μπορεί κανένας να διοικήσει βιώσιμα μία επιχείρηση με αυτό το μοντέλο» είπε ο τέως πρόεδρος της Λίγκας.
Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε προθεσμία 56 ημερών στην ομάδα της Κάρντιφ, η οποία αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, προκειμένου να αποπληρώσει καθυστερούμενες οφειλές περίπου 1,9 εκατομμυρίου λιρών, ενώ το ίδιο πρόβλημα απειλεί και την Πόρτσμουθ, που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και η οποία εμφανίζει χρέη 78 εκατομμυρίων λιρών.

No comments: