Nov 12, 2009

Αυστραλία:"Γυναίκες με πρόσωπα σαν ζουληγμένες ντομάτες" είναι οι γυναίκες των ιθαγενών Αβορίγινων λόγω της κακοποίησης από τους συντρόφους τους, λέει

Οι γυναίκες στις οικογένειες των ιθαγενών Αβοριγίνων στην πόλη Κάθριν στο άκρο της Βορειοδυτικής Αυστραλίας έχουν πρόσωπα σαν «ζουληγμένες ντομάτες», εξαιτίας της συχνής κακοποίησης που δέχονται από τους συντρόφους, σύμφωνα με αυστραλό δικαστή.
Ο δικαστής ’λισντερ Μακγκρέγκορ έκανε την παρατήρηση κατά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για ένα Αβορίγινα, ο οποίος είχε επιτεθεί στη σύντροφό του ενώ είχαν συλληφθεί και βρίσκονταν στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού οχήματος.
Σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο δικαστής είπε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι ενώ οι αβορίγινες άνδρες στην Κάθριν έχουν συμμετρικά πρόσωπα, τα πρόσωπα των γυναικών είναι σαν «ζουληγμένες ντομάτες», ως συνέπεια της οικιακής βίας.
«Αυτό οφείλεται στα επαναλαμβανόμενα γρονθοκοπήματα, χτυπήματα με λοστούς, πέτρες και ρόπαλα, και κλωτσιές», είπε ο Μακγρέγκορ ο οποίος προσέθεσε ότι «ορισμένες από τις γυναίκες είναι τόσο άσχημες, σε βαθμό που κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί τι είναι αυτό το ανιδιοτελές πράγμα που μπορούν να έχουν έτσι ώστε να επιμένουν και ορισμένες να παραμένουν και προσκολλημένες στους άνδρες τους».
Οι αβορίγινες αποτελούν το 2% του πληθυσμού της Αυστραλίας, αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους, έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν, διπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευθούν τραυματισμένοι από επιθέσεις και πενταπλάσιες πιθανότητες να αποτελέσουν θύματα οικιακής βίας.

No comments: